groen zwembad… en nu?

Hoe krijg je een groen zwembad weer helder? Volg het stappenplan

Als het zwembadwater dan toch groen is geworden, kun je het volgende stappenplan aanhouden. Wees ervan bewust dat er geen wondermiddelen bestaan die het zwembadwater in een dag helder krijgen. Het is een traject dat een aantal dagen, soms zelfs weken, kan duren.

Stap 1: Controleer het water in het zwembad met een goede tester. Vooral de pH-waarde van het zwembad is hier van belang. Voeg, indien nodig, pH- of pH+ toe aan het zwembad om de pH-waarde op peil te brengen. Een goede ph-waarde ligt tussen de 7.0 en 7.4. 7.2 is perfect.

Stap 2: Voeg chloorshock toe aan het zwemwater. De normale chloorwaarde ligt tussen de 1 en 2 ppm/liter. Bij algen in het zwembad mag het chloorgehalte opgehoogd worden naar 3 ppm/liter. LET OP! Teveel chloor kan leiden tot gebonden chloor wat averechts kan werken. Bovendien blijft chloor een levensgevaarlijk product bij onjuist gebruik.

Stap 3: Mocht het water hevig groen zijn dan doe je er verstandig aan ook Anti-Alg toe te voegen. Volg hierbij de gebruiksaanwijzing

Stap 4: Laat de zwembadpomp 24 uur per dag draaien. Controleer dagelijks de waardes van het zwembad en pas deze, indien nodig, aan met de juiste chemicaliën.

Heb je vragen of lukt het niet, neem dan contact op Aquaroma.nl

 

Bijna klaar…Verwijder de dode algen uit het zwembad

Dode algen blijven vaak in het zwembad liggen. Ze zijn te klein om door de filterinstallatie gefilterd te kunnen worden. De algen zakken naar de bodem of blijven in het water zweven. Om de algen uit het zwembad te verwijderen kun je het volgende doen:

Stap 1: Voeg vlokkingsmiddel toe aan het zwembad. Vlokkingsmiddel bindt alle zwevende deeltjes aan elkaar zodat ze gefilterd kunnen worden door de filterinstallatie.

Stap 2: Zet de pomp 24 uur op circuleren. Het water mag dus via het filtervat lopen. Hierdoor heeft het vlokkingsmiddel de kans om alle zwevende algendelen aan elkaar te binden.

Stap 3: Zet de pomp weer op filtreren en hou de drukmeter goed in de gaten. Grote kans dat deze snel zal oplopen. Zet het filtervat met de 6-weg kraan in dat geval enkele minuten op backwashen.

Stap 4: Maak de bodem van het zwembad schoon door deze goed schoon te maken met een zwembadstofzuiger. Backwash de filterinstallatie regelmatig.

Na het volgen van bovenstaande stappen zouden alle algen uit zwembad moeten zijn. Het groene zwembad is veranderd in een helder en schoon zwembad. Geduld is hierbij belangrijk. Heb je vragen over het schoonmaken van uw zwembad? We helpen je graag. www.aquaroma.nl

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.