wat is het verschil tussen Jacuzzi en een Whirlpool

Wat is het verschil tussen een Jacuzzi, bubbelbad, buitenspa of whirlpool? Vaak wordt met Jacuzzi een buitenspa of bubbelbad bedoeld. Jacuzzi is eigenlijk een merknaam voor bubbelbaden. Net zoals Luxa-flex dus een merknaam maar gebruikt iedereen het woord om bubbelbaden aan te duiden. De termen Jacuzzi en bubbelbad worden dus vaak door elkaar gehaald. Jacuzzi is dus een merknaam voor bubbelbaden, er zijn ook andere merknamen voor Bubbelbaden zoals spas en Allseasspa hottub.

Wat is een spa? Ook met een spa wordt hetzelfde bedoeld als hierboven beschreven. Echter een spa is een afkorting van de latijnse woorden “Sanus Per Aquam”, wat betekent “gezondheid in het water”. Spa wordt ook gebruikt voor een heilzame plek of kuuroord.

Als we spreken over het product ‘Spa baden’, hebben we over een warmwater bad, voorzien van massage waterstralen / jets en vaak een bubbel mechanisme. Doordat een Spa bad  een masserende werking heeft, wordt dit  in combinatie met warm water als relaxerend en spierontspannend ervaren, wat zeker ten goede