Sauna aanschaffen

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Sauna aanschaffen

Een sauna kopen, waar moet u op letten? Een eigen sauna kopen is een droom van velen, maar als u de sauna prijzen bekijkt, dan wordt duidelijk dat het een behoorlijke investering kan zijn. Wilt u een sauna aankopen, dan is het dus belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. De prijs van een sauna is uiteraard afhankelijk van de grootte en de indeling van de sauna en van het feit of u een saunahuis voor buiten of een indoor saunacabine kopen gaat.

Maar ook factoren zoals houtsoort, kachel en isolatie spelen mee in het bepalen van de saunaprijs. Een eigen sauna kopen hangt af van uw wensen, Sauna kopen? Waar u op moet letten! Zo zijn de houtsoorten de nerfdichtheid zeer belangrijke criteria bij de aankoop van een sauna. Hout met een hoge nerfdichtheid kan de warmte die door de kachel geproduceerd wordt, beter opslaan en langzaam teruggeven in de cabine, zodat de kachel niet continu hoeft te branden. Een hoge nerfdichtheid komt vooral voor bij hout dat de tijd gekregen heeft om langzaam te groeien. Hemlock hout is daarbij het neusje van de zalm. Maar dat ziet u dan ook in de prijs van de sauna terug.

Overigens is het belangrijk dat het massieve hout dat aan de buitenkant van de cabine is gebruikt niet wordt gebruikt voor de ligbanken in de cabine, want dan worden deze te heet. Daarnaast is ook de isolatie een belangrijk aandachtspunt. Een goede kachel is afgestemd op de afmeting van de sauna. Let bij het kopen van een sauna op dat de kachel gemaakt is van roestvast staal en –bij voorkeur- een aparte steenkorf heeft die met plusminus 30kg saunastenen is gevuld.

Verder zijn er nog heel veel opties mogelijk zoals de verlichting, spots in het plafond, ledverlichting onder de banken, achter de rugleuning? Dan nog het bedieningspaneel, digitaal kunt u vooraf instellen wanneer en op welke tijdstip u de sauna wilt gebruiken, zodat u direct kunt genieten omdat de sauna al op temperatuur is.

Heeft u interesse? Neem nu contact met ons op dan helpen wij u graag verder!
 

Share our website